Напрями вдосконалення екологічного оподаткування в Україні - Гамзіна, О.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2013)
Основна увага приділена актуальним проблемам раціонального використання та охорони природних ресурсів, удосконаленню механізмів податкового регулювання природокористування й реформуванню податкової системи в цілому. Визначено коло завдань щодо формування державної податкової політики у сфері природокористування, а також цілі її стратегічної орієнтації.