Екологічні інновації як визначальний елемент нової моделі природокористування - Горбач, Л.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2013)
У статті досліджуються екологічні інновації як стратегічна передумова переходу до нової моделі природокористування. Визначено, що основною метою застосування екоінновацій є зниження негативного впливу діяльності людини на довкілля. Обґрунтовано необхідність упровадження екологічних інновацій з метою розв’язання еколого-економічних проблем сучасності.