Михайло Сікорський та Тамара Мовша – будівничі першого в Україні Музею трипільської культури - Тетеря, Д.; Білоусько, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті аналізуються історія та етапи створення першого в Україні Музею трипільської культури, принципи його структури та функціонування. Висвітлюється роль М.І. Сікорського та Т.Г. Мовші у побудові музейної експозиції, яка презентує культуру ранніх землеробів.