М. І. Сікорський як рятівник історико-культурної спадщини затопленого Придніпров'я (1950-ті - І-е десятиліття 2000-х рр.) - Горбовий, О. (Краєзнавство, 2013)
У статті запропоновано та коротко проаналізовано три етапи (1950-ті – 1964 рр.; 1964-1976 рр.; 1976 – І-е десятиліття 2000-х рр.) у діяльності М. І. Сікорського по врятуванню історико-культурної спадщини затопленого Придніпров'я.