Висуванець Миколи Єжова або Траєкторія злету та падіння капітана державної безпеки Олексія Долгушева - Бажан, О.; Золотарьов, В. (Краєзнавство, 2013)
На основі архівних документів розглядається діяльність співробітника радянських органів держбезпеки О.Р. Долгушева, який очолював Управління НКВС по Київській області у період «великого терору».