Раціональне використання та охорона земель лісового господарства - Щурик, М.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2012)
Досліджено стан організації відтворення лісових ресурсів в умовах запровадження ринкових відносин. Проаналізовано нинішній стан виконання лісовою сферою екологічних та соціальних функцій. Обґрунтовується необхідність проведення інвентаризації лісів у Карпатському макрорегіоні. Запропоновано впорядкувати відносини власності на ліс, запровадити модель сталого розвитку використання, збереження, покращення та охорони лісових земель.