Сталий розвиток в умовах глобальних викликів і загроз - Хвесик, М.А.; Сундук, А.М.; Добрянський, О.І. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2012)
У статті розглядаються питання забезпечення сталого розвитку держави в контексті глобальних викликів і загроз. Обґрунтовано основні методичні підходи до визначення рівня впливу зовнішніх процесів, що дало змогу здійснити аналіз й оцінку особливостей розвитку економіки України у світовому просторі. Пропонуються основні напрями забезпечення сталого розвитку держави на основі використання системи механізмів реагування на глобальні впливи.