Господарські ініціативи представників роду Скадовських в контексті економічного розвитку Південноукраїнського регіону - Чорноіваненко, І. (Краєзнавство, 2014)
У статті розглядається місце роду Скадовських в економічному житті Південної України. На підставі залучення комплексу джерел визначено плани і результати підприємницької діяльності представників роду щодо пошуку шляхів вирішення господарчих проблем.