Одиниці інформаційної лінгвістики - Шульгіна, В.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті виокремлюється в межах когнітивної лінгвістики інформаційний напрям дослідження мови, визначаються одиниці інформаційної лінгвістики (інформема, інформ), окреслюються перспективи їх подальшого використання при визначенні квантитативних параметрів мовної інформації.