Міжнародна історико-краєзнавча конференція "Наукові студії М. І. Сікорського", присвячена 90-річчю з дня народження М. І. Сікорського - Ткаченко, Н.; Жам, О. (Краєзнавство, 2014)
10-12 жовтня 2013 року у Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» (далі – НІЕЗ «Перяслав») була проведена міжнародна історико-краєзнавча конференція «Наукові студії М.І. Сікорського», присвячена 90-річчю з дня народження Михайла Івановича Сікорського (13.10.1923 – 27.09.2011 рр.) – Героя України, видатного музеєзнавця, краєзнавця, пам'яткоохоронця, громадського діяча, фундатора унікального музейного комплексу – Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав».