Сім Шевченкових ювілеїв - Реєнт, О.; Мех, Н. (Краєзнавство, 2014)
Напередодні 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка – Художника за самовідчуттям і Поета за покликанням Згори, у проголошений «Рік Т. Шевченка» саме час запитати себе – ким він Був і ким нині Є для України та світу? У чому полягає невмируща магія та чарівність його поетичного Слова? Як так трапилося, що прочитання його творів дало серед нащадків такий широченний спектр взаємовиключних оцінок і інтерпретацій його, Поетового, світогляду та творчого доробку?