Низько-температурний синтез кераміки на основі карбіду бору - Солодкий, Є.В.; Богомол, Ю.І.; Втерковський, М.Я.; Лобода, П.І. (Сверхтвердые материалы, 2018)
Вперше показано можливість отримання кераміки на основі карбіду бору з використанням грубого порошку (D = 25–150 мкм) за допомогою інфільтрації розплавом кремнію й наступною обробкою в полі контрольованого температурного градієнта. В результаті було отримано композиційну кераміку В₄С–SiC–Si з твердістю 26–35 ГПа і межею міцності на розрив 110–170 МПа. Досліджено вплив швидкості руху температурного градієнта на структуру, фазовий склад і властивості отриманих композитів.