Фінансування суднобудівної промисловості України у 1911-1916 рр. - Синявська, Л. (Краєзнавство, 2014)
У статті визначено вплив організації фінансування воєнних замовлень на розбудову суднобудівної промисловості та мілітаризацію економіки. Проаналізовано вплив урядових заходів у сфері фінансової політики Російської імперії на діяльність суднобудівних підприємств України у 1911-1916 рр.