Сторінки біографії Іштвана Мартона в контексті музичної культури Закарпаття другої половини ХХ століття - Росул, Т. (Краєзнавство, 2014)
У статті висвітлено основні події життєвого і творчого шляху Іштвана Мартона в контексті складних соціокультурних процесів радянського Закарпаття. На основі аналізу творчої спадщини композитора розкрито історичну динаміку музичної культури Закарпаття радянського періоду.