Раннньоскіфські вудила з елементами «строгості» з зібрань Чернівецького краєзнавчого музею - Могилов, О.Д. (Археологія і давня історія України, 2009)
Незважаючи на тривале, всебічне вивчення скіфських старожитностей, що продовжується вже понад два століття, не припиняють з’являтися речі, які доповнюють наші знання з матеріальної культури раннього залізного віку, дозволяють поновому поглянути на проблеми розвитку інвентарного комплексу населення Північного Причорномор’я скіфської доби. Здебільшого, вони надходять з новодосліджених археологічних об’єктів. Втім, іноді такі речі зберігаються у фондах музеїв, часто залишаючись невідомими широкому колу дослідників.