Символ металевого казана у скіфському поховальному ритуалі крізь призму етноаналогії - Бєлопольська, О.А. (Археологія і давня історія України, 2019)
В історіографії панує традиція розглядати скіфський бронзовий казан як маркер соціуму. У статті пропонується звернутися до методу етнографічних аналогій. Поєднання етноаналогій та археологічного контексту в інтерпретації дозволяє побачити нові сакральні символи і пояснити ритуальну необхідність депонування казана у похованнях скіфів.