Навершя із Чмиревої Могили (знахідка 1898 року - Бабенко, Л.І. (Археологія і давня історія України, 2019)
Статтю присвячено публікації та аналізу скіфських навершь, прикрашених фігуркою бородатого оленя, виораних селянами у 1898 р. поблизу Чмиревої Могили, що нині зберігаються у колекціях Державного Ермітажу та Харківського історичного музею імені М. Ф. Сумцова.