Археозоологічні комплекси зі скіфських курганів - Сєкерська, О.П. (Археологія і давня історія України, 2019)
Публікуються археозоологічні матеріали з чотирьох скіфських курганів ІV ст. до н. е. (Бердянський курган, Бабина Могила, Водяна Могила та курган 1 курганної групи І біля м. Кам’янки-Дніпровської), які зберігаються в Одеському археологічному музеї НАН України. Наводяться дані про видовий склад, вік та стать тварин, використаних у поховально-поминальній обрядовості скіфів. Охарактеризовані морфологічні особливості коней, встановлені особливості їх господарського використання.