Дмитро Якович Телегін: 100 років від дня народження (Археологія і давня історія України, 2019)
26 жовтня 2019 р. виповнилося 100 років від дня народження Дмитра Яковича Телегіна — видатного українського вченого, одного з патріархів вітчизняної археології, доктора історичних наук, професора, лауреата Державної премії України, премій імені Хвойки та «Золотий скіф». У його доробку наукові розвідки від палеоліту до пізнього середньовіччя, вивчення поховальних традицій доби мезоліту—бронзи, застосування статистичних методів в археології й комп’ютеризація обліку археологічних пам’яток, виділення археологічних культур та етно-лінгвістичні дослідження, охорона пам’яток, індоєвропеїстика та козаччина.