Дослідження тенденції і ступеню зміни морфометричних характеристик стандартних шліфпорошків синтетичного алмазу неперервного ряду їх марок та зернистостей - Петасюк, Г.А.; Лавріненко, В.І.; Сирота, Ю.В.; Музичка, Д.Г. (Сверхтвердые материалы, 2018)
Виконано аналітичне опрацювання великого масиву отриманих авторами експериментальних даних зі статичної міцності і морфометричних характеристик стандартних за ДСТУ 3292–95 шліфпорошків синтетичного алмазу. Виявлено тенденції і ступінь зміни морфометричних характеристик таких порошків у широкому діапазоні їх марок та зернистості. Зроблено огляд літератури за даною тематикою, який засвідчив оригінальність прийнятої постановки задачі, що розглядали. Сформульовано напрямки подальшого розвитку подібних досліджень та їх прикладну значимість.