Вплив умов отримання на мікроструктуру, фазовий склад та властивості евтектичного сплаву системи WC–W₂C - Троснікова, І.Ю.; Лобода, П.І. (Сверхтвердые материалы, 2019)
Встановлено вплив умов отримання на мікроструктуру, фазовий склад і властивості евтектичного сплаву системи WC–W₂C – реліту, який широко використовується в якості наплавочного матеріалу для зміцнення швидкозношуваних деталей. Методами растрової електронної мікроскопії, рентгенофазового та дюрометричного аналізів виявлено, що підвищення механічних властивостей задовільно корелює зі зменшенням співвідношення між кількістю фаз W₂C, WC і WC₁₋х, товщиною прошарків фаз в зернах та витягнутістю останніх.