Іскро-плазмове спікання металокерамічного композита Cu–(LaB6–TiB2) та його фізико- механічні властивості - Соловйова, Т.О.; Солодкий, Є.В.; Лобода, П.І. (Сверхтвердые материалы, 2019)
Методом іскро-плазмового спікання отримано металокерамічний композит Cu–(LaB₆–TiB₂). Проведено дослідження мікроструктури, фазового складу, механічних властивостей та електроопору. Запропоновано і реалізовано ефективний метод армування границі розділу мідна матриця–керамічні армовані частинки LaB₆–TiB₂. Показано, що ущільнення металокерамічного композита з використанням частинок LaB₆–TiB₂ з оголеними волокнами дозволяє збільшити міцність матеріалу майже в два рази. До того ж застосування армованих керамічних частинок забезпечує електричну провідність на рівні кращих матеріалів електродів контактного зварювання (88 % IACS).