Відновлення адсорбційних властивостей шунгіту - Діюк, В.Е.; Іщенко, О.В.; Логінова, О.Б.; Мельник, Л.М.; Кістерська, Л.Д.; Гаращенко, В.В.; Лисовенко, С.О.; Бєда, О.А.; Ткачук, Н.А.; Шевченко, О.Ю.; Турчун, О.В. (Сверхтвердые материалы, 2019)
Стан поверхні природного мезопористого вуглецевого матеріалу – шунгіту, досліджено за допомогою електронної мікроскопії, рентгенофазового і мікрорентгеноспектрального аналізів. Здатність до відновлення адсорбційних властивостей шунгіту щодо вилучення вищих спиртів та інших домішок з водно-спиртових розчинів досліджено методами термогравіметрії та ІЧ- спектроскопії.