Еколого-економічна оцінка можливостей використання підземних шахтних вод для питних водопотреб - Рижков, І.Ю. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2012)
Ситуація з водними ресурсами в Україні характеризується сталим зростанням дефіциту і різкого погіршення якості водних ресурсів, особливо питної води належної якості. Забезпечення населення якісною питною водою є першочерговою метою держави. Один з варіантів вирішення проблем з питною водою в Донецько-Луганському регіоні та поліпшення її стану в Кіровоградській та Волинській областях є використання підземної шахтної води для господарсько-питного водопостачання.