Перша знахідка нічниці північної Myotis brandtii в Чернівецькій області, Україна - Дребет, М.; Ярошинська, О. (Праці теріологічної школи, 2016)
Нічниця північна Myotis brandtii належить до групи видів-двійників «вусатих» нічниць, є одним з найменш досліджених видів кажанів України. Ареал M. brandtii на заході України охоплює більшість адміністративних областей за виключенням регіонів Полісся і Буковини. У жовтні 2016 р. в середній течії річки Дністер, поблизу села Пригородок, Хотинського району було знайдено одну муміфіковану особину M. brandtii. Дана знахідка є першою реєстрацією виду на території Чернівецької області. Незважаючи на ряд відомих знахідок, ареал M. brandtii на Заході України залишається до кінця нез’ясованим.