Застосування кругових статистик для виявлення сигналу ультразвукового неруйнівного контролю - Куц, Ю.В.; Лисенко, Ю.Ю.; Редька, М.О.; Близнюк, О.Д. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2018)
Розглянуто метод виявлення сигналів ультразвукового неруйнівного контролю на фоні адитивного гауссового шуму. Метод ґрунтується на аналізі кругової дисперсії, яка визначається за фазовою характеристикою досліджуваного сигналу, і не потребує апріорної інформації про параметри моделі сигналу ультразвукового неруйнівного контролю. Наведено результати моделювання процесу виявлення сигналів ультразвукового неруйнівного контролю на фоні шуму.