Комплексні морські (річкові) експедиційні дослідження — важливий напрям розвитку науково-технічного потенціалу морегосподарського комплексу країни - Голодов, М.Ф.; Гордєєв, А.Ю.; Попов, Ю.І.; Федосеєнков, С.Г.; Щипцов, О.А.; Щипцов, О.О. (Геофизический журнал, 2019)
Відповідно до положень Угоди про науково-технічне співробітництво між Державною установою "Держгідрографія" Міністерства інфраструктури України і Державною установою "Науковий гідрофізичний центр НАН України" в 2018 р проведено три спільні комплексні науково-дослідні експедиції: річкова експедиція "Дніпро-2018" в акваторії Канівського водосховища р. Дніпро, морська експедиція "Чорне море-2018" (акваторія північно-західній частині Чорного моря), річкова експедиція "Дунай-2018" (акваторії гирла Бистре, Очаків ського гирла і Соломонового рукава дельти Дунаю). Мета досліджень - океанографічне і гідрографічне вивчення морських і річкових акваторій для підвищення ефективності навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства і створення спільного банку океанографічних даних Національної академії наук України, Міністерства інфраструктури України та Морської адміністрації.