Кліматичні проекції опалювального періоду в Україні до середини XXI сторіччя - Краковська, С.В.; Паламарчук, Л.В.; Шпиталь, Т.М. (Геофизический журнал, 2019)
У роботі представлений прогноз щодо збалансованого сценарієм А1В спеціалізованих кліматичних показників опалювального періоду для території України по десятиліттях до середини XXI ст. Прогноз середньої температури, тривалості та величини градусо-днів складено на розрахунках ансамблю 10 регіональних кліматичних моделей Європейського проекту ENSEMBLES, попередньо сформованого і адаптованого для України.