Модель стягування бінарних порожнистих нанооболонок - Запорожець, Т.В.; Подолян, О.М.; Гусак, А.М. (Металлофизика и новейшие технологии, 2012)
Запропоновано феноменологічний модель стягування нанооболонки бінарного твердого розчину. Досліджено різні сценарії еволюції бінарної порожнистої нанооболонки залежно від характеристик оболонки і зовнішніх умов. Одержані результати якісно узгоджуються з експериментами.