Інновації через інтеграцію науки та виробництва в АПК макрорегіону - Щурик, М.В.; Тимоць, М.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2011)
Досліджено сучасний стан інноваційного забезпечення процесу відтворення земельних ресурсів в аграрному секторі Карпатського макрорегіону. Розкрито основні причини втрати взаємозв’язку між науковими інституціями та споживачами інноваційного продукту. Запропоновано механізм співпраці між науково-дослідними установами, закладами вищої освіти та агрогосподарствами. Визначено пріоритетність інновацій для сільськогосподарських підприємств макрорегіону. Установлено найважливіші організаційні заходи, що повинні передувати запровадженню інноваційних продуктів.