Високотемпературні сенсори деформації на основі ниткоподібних кристалів фосфіду галію - Дружинін, А.О.; Мар’ямова, І.Й.; Кутраков, О.П. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2019)
Проведено дослідження тензометричних характеристик ниткоподібних кристалів фосфіду галію р-типу провідності, легованих цинком. На основі цих кристалів створено сенсори деформації, працездатні в інтервалі деформацій ±1,2·10⁻³ відн. од. і широкому діапазоні температур — від 20 до 550°С.