Применение аппарата математической логики для моделирования распостранения лесного пожара - Ходаков, В.Е.; Граб, М.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
У статті запропоновано використання алетичної модальної логіки на базі семантики можливих „світів” Кріпке для моделювання динаміки лісових пожеж. Описано геометричну структуру зони пожежі у вигляді сукупності плоских і тривимірних просторових об’єктів різних сортів. Наведено підхід до опису динаміки предметної області за допомогою алетичної модальної логіки.