Деякі аспекти формування концепції державної цільової Науково-технічної програми відновлення морських досліджень та науково-дослідницької інфраструктури - Щипцов, О.А. (Геологія і корисні копалини Cвітового океану, 2019)
Автором розглянуто деякі аспекти формування Концепції Державної цільової науково-технічної програми відновлення морських досліджень та науково-дослідницької інфраструктури. Зокрема, запропоновано ініціювання окремих основоположних постанов Кабінету Міністрів України. Розглянуто включення до Програми питання освоєння в інтересах України мінерально-сировинних ресурсів глибоководних районів Світового океану за межами її національної юрисдикції.