Перспективи науково-технічної розробки ескізного проекту українського океанографічного дослідного судна нового покоління - Щипцов, О.А.; Щипцов, О.О. (Геологія і корисні копалини Cвітового океану, 2019)
У статті авторами розглянуті перспективи розробки ескізного проекту українського океанографічного дослідного судна нового покоління. Зокрема описано питання формування загальних вимог до його конструкції, архітектури і оснащення для експлуатації в АзовоЧорноморському басейні з урахуванням поставлених науковотехнічних завдань з океанографічного і гідрографічного вивчення морського середовища АзовоЧорноморського басейну, а також специфіки створення комплексу суднових науководослідних лабораторій (за модульним принципом) для судна зазначеного типу.