Володимир Олександрович Ємельянов (до 70-річчя з дня народження) (Геологія і корисні копалини Cвітового океану, 2019)
Стаття присвячена ювілею Володимира Олександровича Ємельянова — відомого вчений у галузі геології океанів і морів, засновника морської геоекології і медичної океанології, члена-кореспондента НАН України, доктора геолого-мінералогічних наук, лауреата Премії імені В.І. Вернадського, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреата Премії імені П.А. Тутковського.