Особливості сейсмічності в регіоні архіпелагу Аргентинські острови, обумовленої процесами айсбергоутворення - Лящук, О.І.; Карягін, Є.В. (Український антарктичний журнал, 2018)
Протягом року в регіоні розташування Української антарктичної станції «Академік Вернадський» (УАС) реєструється досить велика кількість локальних та регіональних сейсмічних сигналів. Метою роботи є визначення джерел їх генерації та динаміки режиму сейсмічності в районі розташування УАС. До отриманих за допомогою трикомпонентної цифрової сейсмічної станції Guralp CMG-40TDE даних застосовані поляризаційні методи визначення напрямків на джерела сигналів. В роботі запропонований алгоритм автоматичного виявлення сейсмічних сигналів та визначення їх параметрів. Результатом робіт є проведення азимутально-часового розподілу зареєстрованих сигналів та встановлення джерел їх генерації.