Комбінований метод організації сховища даних антарктичних досліджень - Юшко, Н.А.; Новогрудська, Р.Л. (Український антарктичний журнал, 2018)
Мета описаного у статті дослідження – вирішення задачі створення сховища антарктичних даних, що забезпечить зберігання усієї інформації за всіма напрямками досліджень, що проводяться в Державній установі Національний антарктичний науковий центр МОН України (ДУ НАНЦ) та суміжних організаціях. У роботі розглянуто оптимальні способи зберігання даних досліджень ДУ НАНЦ а також проведено огляд методів та відповідних засобів реалізації сховищ даних, що дозволяє виділити та описати можливі варіанти реалізації сховищ антарктичних даних. Запропоновано систему критеріїв за якими доцільно оцінювати кожен з методів.