Онтології у контексті інтеграції інформації: представлення, методи та інструменти побудови - Овдій, О.М.; Проскудіна, Г.Ю. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
У даному огляді розглядається використання онтологій для підтримки задач інтеграції в семантично гетерогенних інформаційних системах. Представлені основні поняття та визначення онтологій, причини та приклади побудови. Розглядаються моделі і мови для представлення онтологій та використання відображень між ними. Досліджуються методи й інструментальні засоби для інженерії онтологій і підтримки інтеграції інформації. Також наводяться приклади візуалізації, побудови та злиття двох онтологій за допомогою сучасних інструментів.