Морфологія та деякі біологічні характеристики фагів, виділених з грунту та моху Антарктики - Головань, В.В.; Андрійчук, О.М.; Будзанівська, І.Г. (Український антарктичний журнал, 2019)
Виділення бактеріофагів із екосистем, що функціонують в умовах низьких температур, викликає значний науковий інтерес, хоча й має певні методичні труднощі, пов’язані з вивченням їх властивостей та еволюційних особливостей в різних кліматичних умовах. Метою роботи було виявити присутність бактеріофагів у зразках моху та ґрунту, відібраних на архіпелазі Аргентинських островів та структурних елементів віріонів, а також оцінити різноманітність морфотипів бактеріофагів в наземних біотопах Антарктики.