Базові властивості рівноважних моделей міжнародної торгівлі - Горбачук, В.М. (Компьютерная математика, 2015)
Показані виграші від вільної торгівлі. Обговорюється умова єдиності конуса диверсифікації для єдиності цін факторів виробництва при торгівлі двох країн двома товарами. Теорема вирівнювання цін факторів при вільній торгівлі є наслідком цієї умови.