Паралельні алгоритми розв’язання задач булевого квадратичного програмування - Шило, В.П.; Рощин, В.О.; Шило, П.В. (Компьютерная математика, 2015)
Запропоновано підходи до побудови портфелів і команд алгоритмів глобального рівноважного пошуку (ГРП) розпаралелювання обчислень для розв’язання задач булевого квадратичного програмування без обмежень. Вони базуються на врахуванні основних типів структур локальних оптимумів цих задач. Результати проведених обчислювальних експериментів із розв’язання задач великої розмірності підтвердили ефективність побудованих портфелів, команд алгоритмів ГРП та відповідного програмного забезпечення.