Ярусно-паралельна модель обчислень для логічного виведення у нечітких багаторівневих системах - Єршов, С.В.; Пономаренко, Р.М. (Компьютерная математика, 2016)
Розглядається ярусно-паралельна модель для здійснення нечіткого логічного виведення в експертнодіагностичних програмних системах, бази знань яких ґрунтуються на нечітких правилах. Розроблена ярусно-паралельна процедура нечіткого виведення, яка дозволяє прискорити виконання обчислень в програмній системі, що призначена для оцінки якості наукових робіт. Побудовані оцінки ефективності ярусно-паралельної схеми обчислень за наявності складних графів залежностей між блоками нечітких правил Такагі –Сугено.