Метод Сааті для аналізу показників податкової трансформації - Стецюк, П.І.; Андріяш, М.М. (Компьютерная математика, 2016)
Побудовано таблиці попарних порівнянь показників податкової системи для Польщі, Румунії, Болгарії та Естонії. Отримано матричні оцінки відносної важливості кожного з окремих показників за допомогою методу аналізу ієрархій. Це дозволяє обрати оптимальний сценарій податкової трансформації України при переході до європейських стандартів.