Метод сегментації зображень на основі нечітких чисел - Давидов, О.П. (Компьютерная математика, 2016)
Розглянута проблема розбиття зображення на декілька сегментів, межі яких є нечіткими. Запропоновано метод, який дозволяє ввести нечіткість в сегменти, на які розбите зображення. Такі нечіткі сегменти в подальшому використовуються для побудови нечіткого представлення зображення. Чіткі сегменти зображення, на яких базуються нечіткі сегменти і нечітке представлення зображення, отримуються шляхом тріангуляції зображення, або вручну за локальними особливостями.