Моделі паралельних ієрархічних систем для нечіткого логічного виведення - Пономаренко, Р.М. (Компьютерная математика, 2017)
Розглядаються запропоновані моделі паралельних ієрархічних систем нечіткого логічного виведення на основі графічних прискорювачів Nvidia, з використанням технології CUDA за умов складних графів залежностей між блоками нечітких правил. Розроблено експериментальну програмну систему, яка реалізує модель обчислень ієрархічних систем на основі елементарних систем нечіткого логічного виведення Такагі – Сугено. Отримано теоретичні та експериментальні оцінки прискорення обчислень для розробленої моделі та проведена порівняльна характеристика серед інших технологій паралельних обчислень.