Декомпозиція сигналу пульсової хвилі - Лаврентьєв, В.М. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2019)
В статті пропонується алгоритм декомпозиції пульсової хвилі, який дозволяє представити її як суму декількох компонентів: прямого імпульсу та відбитих. Як ілюстрація наведено результати роботи алгоритму на прикладах декомпозиції пульсових хвиль реальних пацієнтів. Пропонується за результатами декомпозиції визначити окремі типи пульсових хвиль і пов’язати їх з медичними та фізіологічними параметрами з метою створення бази даних, де форма пульсової хвилі пов’язується з параметрами як здорової серцево-судинної системи, так і враженої різними захворюваннями.