Аналіз існуючих моделей підтримки наукових досліджень для обробки відеоінформації (огляд) - Багацький, О.В. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2019)
Використання комп'ютерних засобів у поєднанні з вимірювальної і керуючої технікою в медицині дозволило створити нові засоби для забезпечення автоматизованого збору інформації про стан хворого, її обробки в реальному масштабі часу і каталогізацію отриманих результатів. Значний обсяг у медичних інформаційних системах займають зображення, які є важливим джерелом даних при діагностиці, оцінюванні і плануванні терапії. Обсяг даних медичних зображень може варіювати від декількох мегабайт до десятків гігабайт на одне дослідження. Для зберігання та обробки такого масиву даних необхідні спеціалізовані системи (апаратно програмні комплекси зі спеціалізованими алгоритмами обробки даних), які забезпечують можливість автоматизації процесів прийняття рішень.