Методологические принципы сценарного моделирования для процессов научного эксперимента - Тимашов, Е.А. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2019)
Актуальність теми статті обумовлена тим, що сценарний підхід є одним з перспективних методів підвищення ефективності управління. Сценарне управління розглядає принципи аналізу ризиків і можливостей, вибору альтернатив розвитку в умовах невизначеності і врахування впливу комплексу різних факторів. При цьому об'єктом дослідження виступають проблеми, мета, методи, можливості та напрямки сучасного управління, а предметом дослідження виступають сутність, форми, особливості, методи, процедури і можливості застосування сценарного підходу в сучасному управлінні експеріментом. Сценарний підхід є ефективним сучасним методом вирішення ключових управлінських проблем, дозволяючи в умовах невизначеності вибудовувати стратегію розвитку через подання комплексної майбутньої ситуації.