Загальні критерії та моделі функціонування систем управління якістю підприємств з урахуванням рекомендацій Європейських стандартів ISO 9000 - Писаренко, В.Г.; Писаренко, Ю.В. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2019)
Представлено критерії та моделі оптимального керування складними багатокомпонентними підприємствами з урахуваннямм стандартів ЄС, що дозволяють полегшити забезпечення максимальної адаптованості розроблюваних технологій управління народним господарством України до директив ЄС.