Текстурна адвекція при моделюванні в’язких течій методом ґраткових рівнянь Больцмана - Буланчук, Г.Г.; Буланчук, О.М.; Остапенко, А.О.; Чабану, Р.В. (Математичне моделювання в економіці, 2019)
Візуалізація векторного поля швидкостей є невід'ємною частиною багатьох задач чисельного моделювання. Традиційним є представлення результатів у вигляді стрілочних діаграм поля швидкостей або колірних діаграм модуля швидкості. Але така інформація зрозуміла лише фахівцям з гідромеханіки і не дає вичерпну картину течії в цілому. В даній роботі досліджується метод текстурної адвекції при моделюванні течій в’язкої рідини, який за інформативністю максимально наближений до натурного експерименту і дає змогу отримати детальну картину течії. Розроблений метод базується на комбінації ідей методу плямистого шуму та адвекції Лагранжа – Ейлера. Поле швидкостей обчислюється методом ґраткових рівнянь Больцмана.